Susanne Holmström ny VD för Vimab Bess

16 February 2024

Vimab Group satsar vidare på energilagring och stödtjänster till elnätet – Susanne Holmström ny VD för Vimab Bess.

I sin satsning på kompletta lösningar för effektiv hantering av energilagring, stödtjänster och kapacitetsutnyttjande rekryterar Nasdaq First North-listade Vimab Group Susanne Holmström som ny vd till dotterbolaget Vimab Bess. Hon har gedigen kompetens och betydande erfarenhet av att skala upp verksamheter, bland annat från ledande positioner på NetOnNet och Tele2.

Vimab Groups dotterbolag Vimab BESS levererar lösningar för att möta en energi och effektmarknad under stor förändring. Bolaget erbjuder en komplett lösning för effektiv hantering av energilagring och kapacitetsutnyttjande och tillhandahåller ett integrerat system som inkluderar batterier för energilagring, installation och service samt access till energi- och kapacitetshandel. Sedan januari 2024 är Vimab BESS även godkända som balansansvarig och elhandelsbolag.

“Med Susanne Holmström får vi en mycket erfaren ledare som flera gånger i sin karriär har skalat upp mycket framgångsrika verksamheter. Med henne i teamet har vi allt på plats för vår fortsatta tillväxt inom den nya el och energi-infrastrukturen som växer fram i rasande takt”, säger Peter Fredell, koncernchef för Vimab Group, och fortsätter:

“Vi har en betydande konkurrensfördel då vi redan har en landsomfattande serviceorganisation på plats genom vår övriga verksamhet.”

Susanne Holmström tillträder tjänsten som vd omgående. Hon kommer närmast från rollen som VD för NetOnNet.

“Vimab BESS är ett bolag som är helt rätt positionerat på marknaden för att för att ge våra kunder helhetslösningar för energilagring och tillhörande tjänster. Behovet på marknaden och intresset från kunderna är tydligt och jag ser fram emot att tillsammans med teamet skala upp verksamheten och möta den växande efterfrågan.”

“Nu ser jag fram emot att tillsammans med teamet på Vimab Bess vidareutveckla bolaget och leverera riktigt bra lösningar till våra befintliga och nya kunder. Energilagring och stödtjänster spelar en betydande roll för framtidens elförsörjning och dessa lösningar är vi på Vimab Bess med och bygger”

woods